Σωτήρης Σέρμπος

Ο Σωτήρης Σέρμπος είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ερευνητικός Εταίρος στο Jean Monnet European Centre of Excellence, ΕΚΠΑ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976.

Αποφοίτησε με υποτροφία από τo Κολλέγιο «Ανατόλια» και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες με έμφαση στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (BA) και στο London School of Economics & Political Science (MSc).

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ερευνητικό πεδίο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Έχει εργαστεί ως ειδικός σύμβουλος/εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης & Σχεδιασμού και στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης του Υπουργείου Οικονομικών, στο South-East European Research Centre - University of Sheffield και στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Εχει διδάξει Δημόσια Διοίκηση & Πολιτική στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο American College of Thessaloniki.

Συμμετέχει ως εισηγητής σε διεθνή συνέδρια και οι δημοσιεύσεις του επικεντρώνονται σε θέματα διεθνούς οργάνωσης, με έμφαση στο πεδίο των εξωτερικών σχέσεων και της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ, καθώς και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:sermpos@socadm.duth.gr, sserbos@gmail.com

Βιογραφικό